Us-Parts-Finn Am Oy

Helsingissä sijaitseva US-Parts Finn-AM Oy on auton varaosia, autourheiluvarusteita, vanteita, veneilytarvikkeita ja voiteluaineiden maahantuontia harjoittava yhtiö. Yhtiön juuret juontavat 1970-luvulle, jolloin amerikkalaisten autojen varaosien maahantuonti käynnistyi. Vuonna 1995 US-Parts Oy:n liitettiin toinen alan yritys, Finn-Am Oy.

Vuosien saatossa yhtiö on kasvanut yhdeksi Euroopan johtavista amerikkalaisten autojen varaosaliikkeistä. Helmikuussa 2008 US-Parts Finn-AM Oy osti Autoracing Ax Oy:n, joka on johtava kilpa-autourheilun osien ja ajovarusteiden maahantuoja ja jälleenmyyjä Suomessa.

Venetarvikkeita ja varaosia yhtiö on maahantuonut jo 1980-luvulta lähtien ja on vuosien kuluessa kasvanut johtavaksi veneteollisuuden toimittajaksi.

Vuonna 2002 US-Parts Finn-AM Oy allekirjoitti Gulf Oil International Ltd:n kanssa lisenssisopimuksen Gulf® – voiteluaineiden edustuksesta ja markkinoinnista Suomessa ja Baltian maissa. Tuolloin legendaarinen Gulf palasi takaisin Suomeen yli 30 vuoden tauon jälkeen. Hyvänä jatkona silloin aloitetulle Gulf® – voiteluaineiden myynnille, yhtiö on maaliskuussa 2008 aloittanut polttonesteiden myynnin Suomessa, allekirjoittamalla erillisen polttonesteiden myyntilisenssin Gulf Oil International Ltd:n kanssa. US-Parts tekee pitkäaikaisia Gulf- jälleenmyyntisopimuksia jo toimivien huoltoasemayrittäjien kanssa.

Yhtiön toimistotilat ja varasto sijaitsevat omassa kiinteistössä Roihupellon teollisuusalueella Helsingissä. US-Parts Finn-AM OY työllistää nykyisin yli 60 henkeä Helsingin, Tallinnan ja Autoracingin toimipisteissä. US-Parts Finn-AM Oy on Autoalan Keskusliiton jäsen.